Skip to Content

Støtt oss i arbeidet for trygg sykling i trafikken

Da politiet i Trondheim ga bøter til 18 syklister i Innherredsveien var Syklistenes landsforening raskt på banen. Bøtene ble gitt på feil grunnlag.


Både pressen og politiet gikk hardt ut og gjorde et nummer ut av at syklistene måtte ta seg sammen. Men noe skurret. Syklistene som ble bøtelagt i Innherredsveien i Trondheim syklet på adskilt sykkelvei parallelt med Innherredsveien. Politiet hadde gitt dem bot for å ikke stoppe på det røde lyset som gjelder i det ordinære kjørefeltet. På atskilt sykkelvei må syklistene ha egne trafikklys, hvis ikke gjelder vanlige vikepliktsregler.

Politiet innrømmet feil

Etter at Syklistenes landsforening tok kontakt med mediene som hadde omtalt saken, snudde politiet og innrømmet at bøtene var ilagt på feil grunnlag. 18 syklister fikk dermed 1150 kroner tilbakebetalt.
Eksempelet fra Trondheim viser hvor viktig det er at vi har et ombud for syklistene som ivaretar deres interesser og som passer på at lover og regler både blir fulgt og gjort enkle og forståelige.
Syklistenes landsforening jobber hele tiden for et enklere regelverk med mindre forvirring og usikkerhet i trafikken. Dette vil gjøre det tryggere og bedre å sykle.

Blir du medlem i Syklistenes landsforening støtter du oss i vårt arbeide og gir oss enda større gjennomslagskraft ovenfor myndigheter og mediene i fremtiden.

 

Meld deg inn i dag og du kan vinne sprek elsykkel

Melder du deg inn i dag, får du medlemskap til kr 245,- (50 % rabatt) i 1 år, og du kan vinne en sprek elsykkel fra Birk (verdi kr 17.900,-). Sykkelen er utstyrt med kraftig Bafang-motor på 250 W. Den har en rekkevidde på opptil 80 km. Sykkelen har 7 gir.

Hvorfor være medlem i Syklistenes Landsforening?

• støtte vårt arbeid for at det skal bli tryggere og mer attraktivt å sykle i Norge
• få 4 utgaver av medlemsmagasinet årlig
• gode medlemsfordeler

Type medlemskap


Det er ingen bindingstid, du kan når som helst melde deg ut.

Personalia

Betaling

Betaling skjer årlig


Bli medlem i dag og delta i trekningen av en sprek elsykkel fra Birk!

Kampanjetilbudet gjelder for 12 mnd medlemskap. Syklistenes Landsforening er en ideell, uavhengig forening for hverdagssyklistene. SLF er syklistenes talerør inn mot myndighetene. Vi arbeider for at det skal bli tryggere og mer attraktivt å sykle i Norge. Vi trenger deg som medlem for å gjøre dette! Ved å bli medlem av Syklistenes Landsforening støtter du vårt arbeid og får gode medlemsfordeler. Her finner du spørsmål og svar om medlemskapet.

Back to top