Skip to Content

Asker – Lier

Dette er en tur som i hovedsak går på Gamle Drammensvei tur/retur Asker-Liertoppen. Turen går i hovedsak på asfalt, noen få kilometer på godt grusdekke fra Asker Golfklubb til Solliveien.

  • Dagstur | 20-30 km | Bynær | Østlandet
Sondre Thorbjørnsen
Asker - Lier

Du starter ved Føyka ved Rimi-butikken. Her er det merket med Nasjonal Sykkelvei nr. 1 og det er denne vi i hovedsak skal følge.

Første del er relativt bratt. Fram til Ånnerud følger Nasjonal sykkelrute nr. 1 gang- og sykkelveg litt på høyre og venstre side av Gamle Drammensvei. Nasjonal sykkelrute nr. 1 svinger til venstre ved Drengsrud skole og følger parallelt med Gamle Drammensvei. Avkjøringen kommer litt brått på.

Turen fortsetter forbi ned-kjøringen til Asker Golfklubb (som vi skal følge etter at vi har snudd på Liertoppen). Du krysser E18 ved Liahagen – eneste mulighet etter Asker Golfklubb. Nå kommer en liten utforkjøring ned til Svinesjøen.

Du følger også nå Nasjonal sykkelrute nr. 1 – denne gangen på sydsiden av E18, i retning Liertoppen. Følg Drammensveien helt fram til kjøpesenteret og ta undergangen under E18 mellom Bauhaus og kjøpesenteret. Du får nå en liten stigning til du igjen er opp på Gamle Drammensvei.

Flott utsikt mot Asker sentrum fra golfklubben.

Ta til høyre ved Franzefoss og følg Gamle Drammensveien. Du vil passere E18 igjen før du krysser under E18 og kommer til Heia. Fortsett med å følge Gamle Drammensvei helt fram til nedkjøringen til Asker Golfklubb. Sykkelskilt merket Finsrudvannet.

Følg grusveien helt fram til skilt «Kultursti», hvor du tar til høyre. Du følger Hogstadveien, men tar rett fram og ned Jøssongveien. Litt kupert gruskjøring før du kommer til Solliveien, hvor du tar til høyre og ned bakkene.

I rundkjøringen tar du til venstre og sykler Semsveien opp til Sem Gjestegård. Videre forbi Skaugum og ut på Kirkeveien til høyre. Du passerer Asker kirke og er raskt tilbake til startpunktet.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.
Annonse
Annonse
Annonse
Back to top